7 טיפים להפחתת הסיכון למחלת אלצהיימר

מחלת אלצהיימר היא אחת מבעיות הבריאות הקשות ביותר כיום. יש מחקרים המשערים שהיא הפכה להיות גורם המוות השלישי בשכיחותו. חשבתם פעם כמה אורח החיים שלנו יכול להשפיע על הסיכון שלנו לאלצהיימר? לפי מחקרים, ישנם 7 גורמים היכולים להוריד את הסיכון לאלצהיימר והם כוללים :

להיות פעילים, לאכול תזונה בריאה, להיות במשקל תקין, לא לעשן, לשמור על לחץ דם תקין, לשמור על רמות תקינות של שומנים בדם, ולהפחית את צריכת הסוכר. מחקר שהתפרסם לאחרונה הראה שגם אצל אנשים שיש להם את הסיכון הגנטי הגבוה ביותר לאלצהיימר, 7 ההרגלים הללו הפחיתו את הסיכון לפתח אלצהיימר.

מה המשמעות של זה? המשמעות היא שהגנטיקה לא קובעת את הגורל שלכם. ע״י כך שתאמצו הרגלים בריאים אתם יכולים להפחית מאד את הסיכון הגנטי שלכם ואפילו לבטל אותו.
אז במילים פשוטות, מה אתם צריכים לעשות כדי להפחית את הסיכון שלכם לאלצהיימר?

1. הקפידו להיות פעילים, והשתדלו לנוע כמה שיותר במשך היום. הפעילות הגופנית משפרת את התפקוד הקוגניטיבי ומורידה את הסיכון לדמנציה.
2. אל תעשנו. העישון הוא גורם סיכון למחלות רבות וביניהן גם מחלת אלצהיימר.
3. הקפידו על תזונה בריאה. המשמעות היא לאכול מזון אמיתי ולא מתועש: מזון המבוסס על ירקות, פירות, מוצרים מהחי ושמנים בריאים כמו שמן זית. הימנעו לגמרי ממזונות מהירים ומעובדים, מסוכר, ומשמני זרעים תעשייתיים כמו שמן קנולה ושמן תירס.
4. הקפידו להכניס לתזונה שלכם דגי ים פראיים כדי לספק לעצמכם מספיק חומצות שומן מסוג אומגה 3 שמשפרות את התפקוד של המוח.
5. הקפידו על שינה טובה. בזמן השינה המוח נפטר מחומרים לא רצויים. חישבו על זה כמו על פינוי האשפה מהמוח בזמן השינה, ולכן ישנה חשיבות רבה לשינה טובה. הקצו לעצמכם לפחות 8 שעות שינה בלילה והקפידו על מיטה נוחה וחדר חשוך ושקט.
6. אמצו דרכים להפחית את הלחץ שלכם כמו: נשימות עמוקות, מדיטציה, יציאה לטבע, ויוגה. במצבים של לחץ יש פגיעה בזיכרון והידרדרות בתפקוד המוחי ולכן חשוב לנהל נכון את הלחץ.
7. הימנעו מחשיפה לחומרים רעילים כמו: כלי אוכל מפלסטיק,חומרי ניקוי כימיים, ומזון לא אורגני שמכיל חומרי הדברה.
הדבר החשוב הוא שע״י אורח חיים בריא אנחנו יכולים להפחית את הסיכון לפתח אלצהיימר גם אם יש לנו סיכון גנטי. כלומר הגנטיקה לא קובעת את הגורל שלנו. ההחלטות שאנו מקבלים מדי יום יכולות להיות בעלות השפעות בריאותיות מרחיקות לכת.

שתפו מאמר זה:

תמונה של ד״ר דלית דרימן מדינה

ד״ר דלית דרימן מדינה

מומחית ברפואת המשפחה רפואה אינטגרטיבית ופונקציונלית
טיפול אישי ומבוסס מדעית לסובלים ממחלות כרוניות

אודות